Bewust.
Iedereen draagt op zijn of haar eigen manier bij aan de strijd tegen klimaatverandering. Ook wij zijn ons bewust van de impact die onze branche, traditioneel gezien, heeft op het klimaat. Gelukkig hechten wij niet zoveel waarde aan deze traditionele werkwijze (op onze vrijdagmiddagborrels na dan) en maken deel uit van een groep bedrijven die gedreven wordt door procesverbetering en bijbehorende innovaties.
Als ontwerpbureau zijn wij de schakel tussen vraag en aanbod. Daarmee hebben we een sleutelpositie in de verduurzaming van ons werkveld. We begeleiden klanten in hun beslissingsproces door het aandragen van ontwerpen, producten en het geven van adviezen.
De enorme bouwopgave waar Nederland voor staat, is niet te ontkennen. Inherent daaraan zijn de door instanties gestelde randvoorwaarden. Ondanks dat gegeven zijn wij ervan overtuigd dat het realiseren van nieuwe gebouwen meer in harmonie met de wereld om ons heen kan en moet. Als architecten moeten we slimmer inspelen op wat de omgeving te bieden heeft en dit als basis van een ontwerp instellen. Kennis over regelgeving, materiaaleigenschappen, sociaal design, natuurinclusiviteit etc., is ook van groot belang in een duurzaam ontwerp. Alleen door al deze kennis collectief te beoordelen, kunnen we ervoor zorgen dat slechts het essentiële gerealiseerd wordt.
Op het gebied van interieur kiezen we steeds zelfverzekerder de bewuste optie naarmate onze kennis groeit. Zo bouwen we aan een netwerk van leveranciers met gelijke ambities en voeden we elkaar met de informatie die nodig is om te blijven innoveren. Een win-winsituatie!
“Uiteindelijk betekent ‘bewuster’ niet minder mooi of duurder, wél creatiever. Innoveren is leuk en nodig, de wereld staat nooit stil.”
Naast het duurzaamheidsaspect betekent ‘bewust.’ ook dat we ruimten vormgeven die bijdragen aan het welzijn van hun bewoners, bezoekers en/of beschouwers. Hoewel we gemiddeld zo’n 90% van onze dag in een gebouw doorbrengen, staan we bijna nooit stil bij de vraag of ze wel bijdragen aan ons welzijn.
B-too neemt jouw welzijn serieus en daagt standaarden uit. Hoe wij het zien?
- Als de gemiddelde Nederlander niet genoeg beweging krijgt, waarom is de lift dan beter bereikbaar dan de trap?
- Als eenzaamheid heerst, waarom heeft iedereen dan een achtertuin in plaats van een voortuin waarin gemakkelijker sociale interactie ontstaat?
- Als eenzaamheid kan worden tegengegaan door het houden van huisdieren, waarom staat een hondenluik dan niet standaard in onze woningontwerpen?
Wij zijn de laatsten die beweren dat we nu al alle goede keuzes maken, maar we maken stappen in de juiste richting! Alle lessen die wij leren op het gebied van bewuste architectuur en interieurs kun je volgen via deze webpagina of een van onze socialmediakanalen.
Je kennis met ons delen? Graag! Mail naar info@b-too.nl