Werken bij B-too

Aan de bosrand

Architectuur | Concept | Boekel

Magic mix

Wonen is voor ons niet jezelf terugtrekken in een woning, wonen is wat ons betreft samen een gemeenschap vormen met ieder een eigen plek. 

Of het gaat om een eigen woning of een huurwoning, wonen doe je samen! Een mix van gebruikers van woningen is een sociale verrijking van het wonen.

Leven in en aan de bosrand

Het groen waar gebouwen “te gast” zijn sluit zoveel mogelijk aan bij het groen van de omgeving. De gebouwen bestaan in gebied 1 uit gebouwen die gebruikt worden om in te wonen. De woningen hebben ieder hun eigen kavel waarop wordt geparkeerd.

Door het groen tussen de kavels en het laag houden van het openbaar gebied, ontstaat het parkachtige karakter. Tevens ontstaat er zo een unieke en belangrijke connectie met de openbare bosrand. Tuinen en bosrand vloeien in elkaar over.

Innovatieve architectonische oplossingen

De woningen hebben een bijzondere opzet en indeling met unieke belevingen van de buitenruimte, de binnenruimte en het tussengebied. 

Zo is onder andere de 4in1 typologie ontstaan.

Betaalbaar en duurzaam wonen

Het huidige en toekomstige woninggebruik draait om eigen energievoorziening, minimaliseren van energieverbruik, waterbeheersing en gebruik van zoveel mogelijk bio-based materialen. 

De unieke woonvormen en de nul op de meter oplossingen geven de mogelijkheid om betaalbaar te wonen!

Locatie
Noord-Brabant

Programma
2 seniorenwoningen, 2 ruime eengezinswoningen, 8 middelgrote eengezinswoningen

Status
Concept

B-too heeft een concept ontwikkeld in Noord-Brabant voor het betaalbaar sociaal wonen in de bosrand. De studie laat zien dat deze manier van wonen een goede sociale oplossing is om ouderen en jong werkenden in hun vertrouwde omgeving te laten wonen.

Project
Aan de bosrand

Architectuur
B-too: Stéphanie Lelieveld, Lotte Dekkers, Eric Offermans

Ontwerpteam
B-too: Sanne van Haasteren
B-invented: Nadine Mocking

Wonen aan de bosrand

Genieten van de natuur