Werken bij B-too

You Ning

Interieur | Restaurant | Eindhoven

IMG_9383

Nanjing

De voormalige Philips-enclave Strijp-S in Eindhoven is de plek waarvoor gekozen is om dit eigenzinnige gebouw met overduidelijke Chinese invloeden neer te zetten.

Een bruisende plek waar wonen, leven en werken hand in hand gaan, waardoor er zo’n beetje altijd wel iets te doen is.

Het nieuwe paviljoen in Eindhoven is een geschenk van de Chinese stad Nanjing. De naam You Ning verwijst dan ook naar deze goede stedenband. You betekent vriendschap en ‘Ning’ is de afkorting van de stad Nanjing.

Wie anders dan Eveline Wu moest dit gaan invullen met een passend concept en wie anders dan B-too moest de binnenzijde vormgeven?

Mooi moest het worden en mooi werd het! 

Zo mooi dat het Chinese paviljoen van Entree magazine een nominatie in de categorie Best New Restaurant Design.

Gezond, lekker & mooi

Een Chinees karakter in een eigentijds gebouw was de opdracht voor de Chinese architect Zao Chen en het oer-Eindhovense architectenbureau Van Aken. Met de typische vorm en de aan weerszijden verrezen muren van stenen uit Nanjing is dat goed gelukt.

Toen moest de binnenzijde nog worden gedaan en werd beroep gedaan op B-too. Een mooi authentiek interieur dat moest passen bij gezond & lekker eten. Een open “eettuin” met veel licht en echte Chinese meubels, inclusief draaiende tafels!

Het interieur bevat zowel elementen uit het nieuwe China als uit het oude China: hier maak je kennis met de Chinese cultuur in alle facetten. 


Interieur

B-too: Janine Slaats, Joep Verheijen

Het échte China proef je hier

Op je bord en om je heen