Werken bij B-too

AB1

Architectuur | Wonen | Villa | Noord-Brabant

Villa

Deze prachtige villa, gelegen aan de rand van een schilderachtig dorp in Noord-Brabant, vormt een harmonieuze eenheid met haar omgeving. Het uitgestrekte perceel, omgeven door weelderige weilanden en authentieke boerderijen, biedt de perfecte plek voor deze villa.

De inspiratie voor deze villa is ontleend aan de oude langgevelboerderijen die kenmerkend zijn voor de streek. Opvallend is het dak dat al op een hoogte van 1,5 meter begint, wat een charmant en karakteristiek element toevoegt aan het ontwerp. Deze architectonische keuze weerspiegelt de traditionele bouwstijl van vroeger, terwijl het tegelijkertijd een eigentijdse twist geeft aan de woning.

Bijzonder materiaal

Een essentieel kenmerk van de villa is het gebruik van materialen die een moderne interpretatie zijn van de bouwmaterialen die vroeger werden toegepast. Het dak is bedekt met riet en draagt hiermee bij aan de landelijke charme van de villa en integreert naadloos met het omringende landschap.

 

De gevel van de villa is bekleed met zwart gebrand hout, een eigentijds materiaal dat de warmte van hout combineert met een strakke en moderne uitstraling. Deze keuze in gevelbekleding voegt een vleugje rustieke elegantie toe aan het exterieur, terwijl het tegelijkertijd een uniek en eigentijds karakter geeft.

Noord-Brabants karakter

Al met al is deze villa een prachtig voorbeeld van hoe moderne architectuur hand in hand kan gaan met traditionele elementen en natuurlijke materialen. Door zich naadloos aan te passen aan de omgeving, biedt deze woning niet alleen een luxe en comfortabele leefruimte, maar draagt het ook bij aan de esthetiek en het karakter van het platteland in Noord-Brabant.

Architectuur

B-too: Stéphanie Lelieveld

Ontwerpteam

B-too: Mendel Meester

Interieur

B-too: Stéphanie Lelieveld

Villa met Noord-Brabants karakter

Moderne architectuur gaat hand in hand met traditionele elementen