Werken bij B-too

Achilles

Concept | Woningen | Almere

Onwaarschijnlijk

Op een locatie waar 12 woningen moesten komen, en de enige optie hoogbouw leek, ontwierpen wij iets onwaarschijnlijks.

Door de ronde vorm en de inpandige tuinen wordt de ruimte die deze woningen innemen beperkt. Dit is positief in deze kleine ruimte, het zorgt er namelijk voor dat de woningen dicht op elkaar geplaatst kunnen worden zonder dat men bij elkaar binnen kijkt. De ronde vorm zorgt voor de vrijheid om alle woningen in een andere hoek op het perceel te positioneren.

Twee type woningen

Ondanks het kleine perceel en de 12 woningen is er nog steeds genoeg gezamenlijk groen over. Zelfs een vijver is binnen deze parkopzet gerealiseerd. Alle woningen hebben dan ook prachtig uitzicht op het park of over het water.

De opzet bestaat uit twee type woningen. De een-laags woningen en de woningen met een extra opbouw. De een-laags woningen zijn zeer geschikt voor ouderen, maar ook voor mensen waarvoor 1 slaapkamer voldoende is. De woningen met de opbouw zorgen voor extra slaapkamers en een grotere leefruimte beneden.

Locatie
Almere

Programma
12 woningen

Status
Concept

B-too heeft een concept ontwikkeld in Almere voor het betaalbaar sociaal wonen op een perceel waar alleen hoogbouw de oplossing leek. De studie laat zien dat deze manier van wonen een goede sociale oplossing is om ouderen en jong werkenden in hun vertrouwde omgeving te laten wonen.

Architectuur

B-too: Eric Offermans, Stéphanie Lelieveld

Ontwerpteam

B-too: Lotte Dekkers

Rond en in beweging

Modern samenwonen