Werken bij B-too

GZC Maassluis

Architectuur | Zorg | Maassluis

Samenbrengen van zorg

Aan de Electroweg in Maassluis bouwen we een prachtig gezondheidscentrum dat ruimte biedt aan huisartsen, tandartsen, een apotheek en andere zorgverleners. 

Beweging richting de entree

De bestaande omgeving en het ontwerp van deze rechthoekige massa vraagt om een uitzonderlijk architectonisch ontwerp. Omdat de entree aan de zijkant van het pand is, was het onze uitdaging om de entree prominent aanwezig te laten zijn vanuit het vooraanzicht van het pand.

 

Witte deken 

Dat hebben we gerealiseerd door een witte deken over de massa heen te leggen. Deze deken wordt doorgetrokken naar de zijkant van het pand tot aan de entree. Door de beweging in de luifel en de uitstekende entree wordt de zijkant van het pand benadrukt. Het contrast van de voorgevel met zijn donkere achtergrond, de witte deken en de houten gevelbekleding geven dit gebouw een sterke uitstraling.


Locatie
Elektraweg, Maassluis

Programma
Apotheek, fysiotherapie, huisartsen en overige zorg

Status
Realisatie

Vanuit de B-group zijn er diverse bijdragen geleverd aan gezondheidscentrum Maassluis. B-too is de architect en B-invented heeft alle bouwkundige- en constructieve engineering en de vergunningen verzorgd. Zusterbedrijf B-happy is verantwoordelijk voor de werkvoorbereiding en realisatie.

Opdrachtgever
Maatschappelijk Zorg Vastgoed B.V.

Ontwikkelaar
BuiltbyDeWildt B.V

Architectuur
B-too: Eric Offermans, Sanne van Haasteren

Bouwkundig
B-invented: Joost van ’t Klooster, Gerbert van Beek, Casey Poot, Lotte Dekkers

Constructie
B-invented: Bouwe Geels / Advies- en Ingenieursbureau van de Laar B.V.

Aannemer
B-happy: Joost Huijgen, Anja Sens, Mannes Wietsema, Joost van ’t Klooster, Gerbert van Beek

Advies
Team 42

Projectcoördinatie
BuiltbyDeWildt B.V