Werken bij B-too

HTHB

Architectuur | Houtbouw fabriek | Nederland

Daklandschap

De bedrijfshal(len) is op zichzelf een eenvoudig gebouw. Echter zorgt het daklandschap ervoor dat het een bijzonder gebouw is om te zien maar ook om te ervaren.

De bedrijfshal is niet meer dan een klimatologische- en veiligheidshuls voor een bedrijfsactiviteit zoals een productie omgeving. Flexibiliteit in en om de hal is van groot belang om als huls de activiteiten optimaal te faciliteren. De hulzen zijn echter van een dusdanige omvang dat het landschap flink wordt aangetast. De roofscape oplossing die door B-invented in samenwerking met B-leaf is ontwikkeld zorgt voor een optimaal flexibele huls met een maximaal gebruik van het dak. Het daklandschap wordt gebruikt voor de traditionele waterdichting, zonlicht toetreding en wateropvang maar wordt verrijkt met kantoorruimte welke contact hebben met de productie en een daklandschap voor recreatie en ontspanning.

Toenemende verbinding tussen collega’s

Het daklandschap is niet als een plat landschap ontworpen. Door de vele hellingen ontstaan er connecties tussen de bedrijfshal en de bovenliggende functies. 

Alle kantoren, vergaderruimtes en buitenruimtes zijn gevestigd op het dak. De doorkijkjes naar de bedrijfshal en visa versa zorgt voor een connectie tussen alle lagen van het gebouw en dus ook tussen collega’s.

Ervaar de architectuur

De helling op het dak zijn zodanig ontworpen dat het zowel kantoor ruimtes ontsluit maar ook dat ze ontspanningsplekken vormen waar je als medewerker kunt verpozen en je bewust wordt van deze unieke architectuur.

Locatie
Nederland

Programma
Bedrijfshal met kantoorfunctie

Status
Ontwerp

B-too is de architect en heeft alle bouwkundige- en constructieve engineering gedaan.

Architectuur

B-too: Eric Offermans, Stéphanie Lelieveld

 Ontwerpteam

B-too: Sanne van Haasteren, Lotte Dekkers

B-invented: Nadine Mocking

Bijzonder werken

Met hout