Werken bij B-too

MC Waterland

Architectuur | Zorg | Zeewolde

De zorg dichterbij

Aan de Horsterweg te Zeewolde staat het nieuwe ‘Medisch Centrum Waterland’ . Onder het motto ‘St Jansdal brengt de zorg dichtbij’ kunnen inwoners van Zeewolde sinds 2021 terecht in het nieuwe Medische Centrum Waterland. In het centrum zitten onder andere huisartsen, fysiotherapie, GGZ, en apotheek bij elkaar.

Het gezondheidszorgcentrum is een hoekafsluiting van een mega blok aan het begin van Zeewolde.

Het blok bestaat uit een voorste hoek facade waarbij de materialisatie verwijst naar de naam van Zeewolde waarbij het woud (wolde) verbeeld is met een houten façade. De onderste laag is een donkere steen die in hoogte en tint refereert aan het waterpeil. Vervolgens zijn grijze betonstenen gebruikt die de polderse lucht symboliseren. Vanwege het regide wisselde programma zijn de ramen in een vast patroon gepositioneerd. Op de kop kijkt een groot panorama venster uit naar de haven. Aan de entreezijde wordt het blok aan de linkerzijde bij de buren afgesloten met lage ramen waarachter je vanuit de fysiotherapie contact hebt met buiten. De achterzijde heeft een lichte façade in banden die aansluit bij de tinten van de gebouwen die eveneens aan het achter terrein grenzen.

Locatie
Horsterweg, Zeewolde

Programma
Apotheek, fysiotherapie, huisartsen, GGZ en overige zorg

Status
Gerealiseerd

Vanuit de B-group zijn er diverse bijdragen geleverd aan het medisch centrum in Zeewolde. B-too is de architect en B-invented heeft alle bouwkundige- en constructieve engineering en de vergunningen verzorgd. Zusterbedrijf B-happy heeft de werkvoorbereiding en realisatie gedaan.

Architectuur

B-too: Eric Offermans, Stéphanie Lelieveld

Ontwerpteam

B-too: Sanne van Haasteren, Lotte Dekkers

B-invented: Nadine Mocking

Ramen in verschillende formaten

Zorgen voor een speels ritme