Werken bij B-too

Park Lievendaal

Architectuur | Concept | Eindhoven

176 Villa41 woningen

Verdichting van wonen vraagt om nieuwe oplossingen zoals samenleven in en aan een park. Park Lievendaal in Eindhoven is een studiewijk van B-invented.

Samenwonen in een park

De wijk is ontworpen als een park met villa’s. De villa’s bestaan uit vier woningen van 90 vierkante meter met drie slaapkamers. De woningen zijn tweelaags, in een kruis geschakeld en hebben allen een ruime voortuin en een eigen parkeerplek.

Door de tuinen en de parkachtige opzet van de wijk in elkaar te laten overlopen ontstaat een sterke samenhang tussen de bewoners van de wijk.

De tuinen zijn een deel van het park en het park wordt een deel van de tuinen.

Locatie
Eindhoven

Programma
176 wooneenheden in 44, 4 in 1 villa’s

Status
Studie

B-invented heeft vanuit haar Villa41 oplossing voor betaalbaar sociaal wonen een studie gedaan op een locatie in Eindhoven.

De studie laat zien dat de 4 in 1 villa’s een goede sociale oplossing zijn om in een parkomgeving een compacte wijk te maken. De wijk heeft een ruime uitstraling en veel meer wooneenheden dan de historische sociale woningbouw op deze plek. Zo kan een verdichting bereikt worden met ruime woningen zonder te moeten kiezen voor hoogbouw.

De aaneenschakeling van binnenruimtes, voortuinen, het park en de routing zorgen op een slimme manier voor verdichting, waardoor betaalbare duurzame villa’s mogelijk zijn.

Villa41 is ontworpen als park met complete houtbouw woningen, waarbij maximaal gebruik wordt gemaakt van bio-based materialen.

Ontwikkelaar
B-Happy

Architectuur
B-too: Eric Offermans, Lotte Dekkers, Sanne van Haasteren, Stéphanie Lelieveld 

Bouwkundig

B-invented: Eric Offermans, Lotte Dekkers, Sanne van Haasteren, Stéphanie Lelieveld 

Constructie
B-invented: Bouwe Geels

Aannemer
B-happy: Joost Huijgen, Eric Offermans

Partner
CLT-S

Tuin als park

En park als tuin