Werken bij B-too

Scoria

Architectuur | Appartementen | Nederland

Scoria

Op een binnenstedelijke locatie moesten woningen gecombineerd worden met een commerciële plint. Ook parkeren moest een onzichtbare plek krijgen binnen dit plan. Verder was veel groen van belang voor zowel bewoners als omwonende. De omgeving bestaat uit gebouwen met grote hoogte verschillen. Dit zorgt ervoor dat het gebouw zal moeten reageren op meerdere hoogtes. Ook de kwaliteit van wonen is uiteraard belangrijk. Aangezien de locatie aan een drukke weg ligt zullen de woningen naar binnen gesitueerd worden.

Duidelijk verschil

Al deze uitgangspunten zorgden ervoor dat scoria werd ontworpen. Het gebouw is aan de buitenzijde zeer anoniem. De kleur en vorm zorgen ervoor dat de beschouwerd dit gebouw kan ervaren als een sneeachtige gebouw. Hier komt dan ook de naam van het gebouw vandaan. 

De plint heeft een meer open structuur en laat hiermee dan ook goed het verschil tussen openbaar en prive zien.

Organische openingen

De woningen gaan verscholen achter de organische openingen in het gebouw. Deze openingen zijn dan ook de enige connectie met de omgeving.

Het echte leven van de bewoners speelt zich af aan de binnenzijde van het gebouw. Hier is een grote binnentuin te vinden waar alle bewoners gebruik van kunnen maken. Ook heeft elke woning een eigen terras.

Locatie
Nederland

Programma
60 appartementen

Status
Ontwerp

Architectuur

B-too: Raz Keltsh

Ontwerpteam

B-too: Andy Lo, Niels Koolen

Leven

in de binnenkant