Werken bij B-too

The freedom of tiny living

Architectuur | Tiny houses | Europa

Verticale landschappen

Tiny houses vormen een mooie invulling van eigentijds wonen. Maar waar krijg je een vergunning om ze te plaatsen? Met die vraag kwam de initiatiefnemer naar B-too. 

De oplossing is gevonden in een concept met verticale landschappen voor Tiny house. Per laag creëerden wij plek voor 20 Tiny houses om voor korte of lange tijd te huren. In het centrum van de toren zit een “autolift” waarmee de Tiny houses naar het juiste niveau worden gebracht. Vanuit de lift worden de Tiny houses vervolgens op hun plek gereden.

Zo ontstaan kleine ecosystemen van gelijkgestemde bewoners. De diverse niveaus zijn ook via buiten trappen en liften met elkaar verbonden zodat de hele Flower Tower ook 1 community vormt.

De Flower Tower zou op meerdere plekken in Europa kunnen worden gerealiseerd. Zodoende kunnen de Tiny house bewoners van plek naar plek reizen binnen een overkoepelend concept dat aansluit bij de gewenste leefstijl.

Is dit “de” oplossing?
Volgens de initiatiefnemer is het in ieder geval een realistisch concept om verder te onderzoeken. Interesse? Neem contact op!

Locatie
Europa

Programma
Tiny houses

Status
Concept

Ontwikkelaar
B-too

Architectuur
B-too: Eric Offermans, Sanne van Haasteren