Werken bij B-too

This is not the ice age... yet!

Architectuur | Villa | Nederland

Villa?

Moet een villa er altijd uitzien als een villa? Bij B-too willen we voor de beschouwer, de bezoeker en de bewoner een unieke en verassende beleving creëren. De villa op dit voormalige landgoed is daar een goed voorbeeld van.

Is het wel een villa? Waar start de villa? Wat is er te beleven?

Wij zijn blij dat we aan het ontwerp van dit project hebben mogen meewerken en onze visie erop hebben kunnen loslaten.

Beschouwer/bezoeker

Geven we de beschouwer ook een beleving? Uiteraard krijgt iedereen die een glimp opvangt van de villa een unieke beleving. Op de open plek in de beboste omgeving, zijn in de verte transparante schijven te zien als schotsen in het groen. Mysterieus en nieuwsgierig makend. Geen rechte paden om er te komen, veranderende perspectieven bij de benadering van het gebouw.

En de bezoeker wat beleeft die dan? De bezoeker wordt naar binnen gezogen door een met natuurwol beklede gele slurf. Daarin doorgedrongen, is het alsof je de binnenkant betreedt van een eigentijds, niet bestaand, beest. Kaal, onaangenaam maar nieuw. De bewoner heeft de regie en bepaalt welke bezoeker waar wordt toegelaten. De binnenkant van een reeks geschakelde vormen die als grote gele mammoeten door het gebouw heen denderen. Overal voelbaar maar nergens herkenbaar.

Bewoner

De bewoner heeft de ultieme beleving! Binnen en buiten is het een oneindige ontdekking en blijft er verbazing over plekjes, hoekjes en doorzichten. De verbindingen tussen binnen en buiten. Het zicht op de wereld in rust en stilte.

B-group

Kan B-too dit waarmaken? Ja, maar dat kunnen we uiteraard niet alleen. Binnen de B-group hebben we alle disciplines in huis die nodig zijn. Van de grote kelder door ons zusterbedrijf B-smart. Maar ook alle houtbouw door ons houtbouwbedrijf B-leaf. Daar aan voorafgaand de bouwkundige en constructieve engineering door B-invented en mogelijke realisatie door onze aannemer B-happy.

Door de integrale en procesmatige aanpak wordt dit gebouw niet alleen een bijzonder ontwerp maar voegt de haalbaarheid een extra dimensie toe aan dit gebouw.

 

Architectuur

B-too: Eric Offermans, Raz Keltsh

Ontwerpteam

B-too: Fleur van den Heuvel

Interieur

B-too: Raz Keltsh, Fleur van den Heuvel, Eric Offermans

This is not the ice age... yet!

Ultra modern